Over de bedrijfsnaam, Bravery at work, krijg ik veel vragen. De meest gestelde vraag is, waarom er nu juist voor deze naam is gekozen. Het antwoord hierop is voor mij heel simpel; Omdat moed en dapperheid elke dag nodig is. Altijd, maar zeker op de werkvloer. Je hebt het nodig om te ontwikkelen, te groeien en successen te behalen. Maar ook om een juiste balans te vinden tussen je werk en privé, en plezier te hebben in wat je elke dag doet.

Plezier op de werkvloer

Zoals je in mijn vorige blog hebt kunnen lezen vind ik plezier op de werkvloer erg belangrijk. Dit, omdat ik geloof dat je pas echt succesvol kunt zijn als je doet waar je plezier in hebt. En hoewel dit misschien vanzelfsprekend klinkt, is dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan.

Je vakgebied en baan kies je zelf, je collega’s, manager en bedrijfscultuur krijg je erbij cadeau. En dan is het natuurlijk belangrijk dat daar ook een klik is. Maar juist daar ligt vaak de grootste uitdaging.

Van nature zal je niet met alle collega’s een even goede klik hebben. Met de een kan je nu eenmaal beter samenwerken dan met de ander. En op het moment dat de samenwerking niet vanzelfsprekend is, heb je dus moed en dapperheid nodig om er toch voor te zorgen dat de samenwerking soepel verloopt en doelstellingen worden behaald. Ook als je niet de beste vrienden bent.

Een aantal voorbeelden

Toen je solliciteerde naar die fantastische functie zag je het helemaal zitten (anders had je de baan natuurlijk nooit aangenomen). Inmiddels ben je 2 jaar verder en is het werk nog steeds leuk en uitdagend. Je toenmalige manager, waar je mee kon lezen en schrijven, is weg en met de nieuwe leidinggevende heb je veel discussies. Ook dan is moed en dapperheid nodig om dit bespreekbaar te maken en samen tot een oplossing te komen.

Na een lange periode van successen heeft het bedrijf waar je werkt het nu lastig. Doelstellingen worden niet meer gehaald en daarom verandert langzaam de cultuur. Verwachtingen veranderen en opeens verwacht men dat je ook vaker overwerkt. En hoewel je dat incidenteel helemaal niet erg vindt, wil je dit niet structureel. Om je werk en privé balans goed te houden, zal je dus eens ‘Nee’ moeten zeggen tegen je manager. Precies, ook daar is moed en dapperheid bij nodig.

Daarom Bravery at work

Moed en dapperheid, oftewel Bravery, iedereen heeft het nodig. Met het tonen van Bravery zorg je ervoor dat je plezier houdt in dat wat je elke dag doet. Successen boek je dan, zonder dat je er erg in hebt. Geloof me, het werkt echt.

Zit jouw bedrijf in een verandering of wil je je als team verder ontwikkelen en denk je dat ik hierbij kan helpen? Ik kom graag langs om de mogelijkheden te bespreken.

Ik wil graag het e-book Inspirerend Leiderschap ontvangen.

Waar mag het e-book naar toe worden gestuurd?

Meer weten?

Neem contact met mij op door onderstaand formulier in te vullen.

Contactgegevens