Bravery at work helpt teams als geheel een stap verder te komen in hun ontwikkeling naar het gezamenlijke doel. Op teamexpeditie gaan, zo noemen wij teamontwikkeling ook wel.

Hoe goed kennen de mensen elkaar in het team? Voelen ze zich veilig? Luisteren ze naar elkaar? Of heerst er veel onderlinge competitie? Worden de gezamenlijke doelstellingen behaald? Is er een groot verloop van medewerkers?

Er wordt steeds meer in teams gewerkt, samen kom je tenslotte verder. Maar is dit wel altijd zo? Het klinkt makkelijker dan dat het is. Is er bijvoorbeeld voldoende vertrouwen om elkaar feedback te geven en wil iedereen inderdaad naar hetzelfde vastgestelde doel toewerken? Daarom is teamontwikkeling zo belangrijk.

Ik kijk naar het team als geheel en niet direct naar het individu. Een team, als een systeem binnen een context. Net zoals bij een racefiets bijvoorbeeld, als je hier de ketting vanaf haalt, dan werkt deze niet meer als zodanig. Het systeem ‘racefiets’ werkt dan niet meer.

Iedere teamexpeditie is verschillend, geen organisatie of team is namelijk hetzelfde. In een vrijblijvend gesprek bespreken wij graag de mogelijkheden wat teamontwikkeling voor jouw organisatie kan betekenen.

TEAMONTWIKKELING

De teamexpedities

  • De expedities starten met een gezamenlijke kick-off, inclusief Go/ No Go moment.

  • Patronen binnen teams worden bekeken en we benoemt.

  • Er zijn individuele intakes met de teamleden, om nog sneller te kunnen schakelen.

  • Wat ik zie benoem ik en geef ik terug, waardoor ieder teamlid inzicht krijgt in het eigen functioneren en dat van anderen.

  • Doelen stellen we gezamenlijk vast, waarbij het team leidend is, en we zorgen ervoor dat deze meetbaar zijn.

  • Ik train en coach het team op maat, zodat zij na de teamexpeditie niet alleen meer inzicht hebben verkregen, maar ook de skills om het zelfstandig uit te voeren.

‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder. En als je dat juist doet, gaat het nog sneller ook.’

Gratis een probleemanalyse ontvangen?

Neem contact met mij op door onderstaand formulier in te vullen.

Contactgegevens