Ben je op zoek naar de juiste persoon voor die openstaande rol? Wil je zeker weten dat de persoon die je aanneemt bij het team en het bedrijf past? Wil je inzichtelijk krijgen waar eventuele ontwikkelpunten van de nieuwe medewerker liggen? Integreer dan Lumina Select in jouw recruitment proces en zorg ervoor dat nieuwe medewerkers een goede match zijn.

Elke organisatie heeft zijn of haar eigen identiteit, die ervoor zorgt dat het recruitment proces op een bepaalde manier wordt ingericht. Bij de zoektocht naar de juiste kandidaat is het belangrijk om goed na te denken over hoe dit proces eruit ziet. Uiteindelijk moet de kandidaat goed passen bij het bedrijf. En, ook niet onbelangrijk, moet het bedrijf passen bij de kandidaat.

“Lumina Select meet 16 competenties en 24 eigenschappen en ondersteunt in het duidelijk krijgen van de benodigde competenties voor een rol. Daarnaast geeft het handvatten voor een gestructureerd interview.”

Het aannemen van een nieuwe medewerker is een proces waar veel energie en tijd in wordt gestoken, een verkeerde keuze leidt tot extra kosten. Maar ook tot frustratie bij de overige medewerkers. Direct de juiste persoon selecteren is daarom cruciaal. Lumina Select helpt hierbij. In een duidelijk overzicht, van één pagina, wordt het competentie potentieel van de kandidaat inzichtelijk gemaakt. Dit potentieel is een verzameling van gedragskenmerken die een basis vormt in aanleg, gedrag en motivatie waarmee een bepaalde competentie zichtbaar wordt. Daarnaast ondersteunen wij graag in het bepalen van de belangrijkste competenties voor een bepaalde functie.

Lumina Select biedt een goede toevoeging op het huidige recruitment proces. Persoonlijkheid kan gebruikt worden om gedragspatronen te voorspellen, welke weer te gebruiken zijn in de voorspelling van werkprestaties. Daarnaast zal een goed passende persoonlijkheid bijdragen aan het succes van iemand in een functie. Wij raden aan om Lumina Select te gebruiken in combinatie met ten minste een gestructureerd interview. Het zorgt ervoor dat nieuwe medewerkers direct op de juiste plek zitten.

‘Het competentiepotentieel voorspelt gedrag op de werkvloer. Dat stelt je in staat om betere keuzes te maken en in één keer de juiste kandidaat aan te nemen.’

LUMINA SELECT

Waarom?

  • Identificatie van potentieel bij kandidaten die anders onderbelicht blijft

  • Geeft inzicht in de sterke en ontwikkel punten van een kandidaat

  • Eenvoudige overgang van recruitment naar ontwikkeling

  • Creëert duidelijke verwachtingen voor beide partijen

  • Maakt het recruitment proces wetenschappelijker

Peter van Honschoten geeft een testimonial voor Bravery at work

“Op 14 oktober de workshop sterk leiderschap gevolgd bij Astrid. Grappig is dat je van mening bent dat jij zelf het beste weet hoe je overkomt op anderen, maar in de spiegel die Astrid je voorhoudt blijkt dat toch anders te zijn. Het blijft in de workshop niet alleen bij de confrontatie, je krijgt ook inzichten hoe je hier mee om kunt gaan.”

Peter van Honschoten, Tekenis BV
Daphne van den Heuvel geeft Bravery at work een testimonial

“Je persoonlijke splash vertelt veel over hoe je naar de wereld kijkt en hoe je acteert. In deze workshop krijg je concrete handvatten om zowel je sterke als zwakke eigenschappen in te zetten bij de interactie met anderen.”

Daphne van den Heuvel, 200% vormgeving

Wil jij ook de juiste medewerkers voor de functie?

Neem contact met mij op door onderstaand formulier in te vullen.

Contactgegevens