Wil je iets doen aan teambuilding of teamontwikkeling? Wil je investeren in je medewerkers zodat zij gemotiveerd blijven? Of wil je een duidelijk instrument als uitgangspunt gebruiken voor een intensief coachingstraject, waarbij gedrag en persoonlijkheid van de medewerkers centraal staat? Dan is Lumina Spark (profielschets) en Lumina Team (teamprofiel) geschikt voor jou.

Lumina Spark staat garant voor een interactieve en leuke ervaring. Met behulp van de Lumina Profielschets verken je jouw eigen gedrag en persoonlijkheid. Dit inzicht leidt onmiddellijk tot verbetering van de resultaten van jezelf, maar ook van het team waarin je werkt en dus ook de organisatie als geheel. Binnen een kleurrijk kader krijg je meer inzicht in jezelf en jouw voorkeuren, waardoor er bewustwording van je eigen handelen is en er ook begrip komt voor de voorkeur van bijvoorbeeld collega teamleden. Het Lumina Spark model levert je niet alleen zakelijk voordelen op, maar ook privé. Het verkregen inzicht kan je namelijk ook goed gebruiken in de relaties in je privéleven.

Lumina Team maakt dit op het niveau van het team inzichtelijk, waardoor er een teamprofiel ontstaat. Het teamprofiel laat heel duidelijk zien waar ieders voorkeuren liggen, op de verschillende momenten van de dag. Zo maakt het teamprofiel inzichtelijk waar ieders gedragsvoorkeuren liggen in het dagelijkse leven, maar ook bijvoorbeeld onder hoge druk. Dat inzicht zorgt ervoor dat meningsverschillen en verschillen van inzicht tot het verleden gaan behoren.

De theorie van Lumina Spark is gebaseerd op het onderzoeksparadigma van de ‘Big Five’ en het beste van Carl Jung. Uit deze combinatie komt een methodiek voort die op een nieuwe en uitdagende manier de samenwerking binnen een organisatie analyseert en verbetert. Een persoonlijke vragenlijst is het uitgangspunt van de persoonlijke profielschets, waarin de kwaliteiten en mogelijke beperkingen van een ieder worden beschreven. Deze profielschets beschrijft hoe jij je van nature gedraagt (instinctief), bij een normale belasting (dagelijks) en onder hoge druk (overbelast). De uitslag geeft de 24 eigenschappen en 8 aspecten per persoon weer in de persoonlijke mandala. Dit maakt dat dit direct inzetbaar is op de werkvloer.

“Je persoonlijke splash vertelt veel over hoe je naar de wereld kijkt en hoe je acteert. In deze workshop krijg je concrete handvatten om zowel je sterke als zwakke eigenschappen in te zetten bij de interactie met anderen.”
— Daphne van den Heuvel, 200% vormgeving

‘Weet wat je eigen voorkeuren zijn en herken die van een ander. Als je dit kan toepassen in de praktijk, staat niets een succesvolle samenwerking in de weg.’

LUMINA SPARK EN LUMINA TEAM

Waarom?

  • Meer inzicht in je eigen manier van werken

  • Betere samenwerking onderling

  • Controle verkrijgen over je eigen succes

  • Meer productiviteit

  • Makkelijker omgaan met hoge werkdruk

Peter van Honschoten geeft een testimonial voor Bravery at work

“Op 14 oktober de workshop sterk leiderschap gevolgd bij Astrid. Grappig is dat je van mening bent dat jij zelf het beste weet hoe je overkomt op anderen, maar in de spiegel die Astrid je voorhoudt blijkt dat toch anders te zijn. Het blijft in de workshop niet alleen bij de confrontatie, je krijgt ook inzichten hoe je hier mee om kunt gaan.”

Peter van Honschoten, Tekenis BV
Daphne van den Heuvel geeft Bravery at work een testimonial

“Je persoonlijke splash vertelt veel over hoe je naar de wereld kijkt en hoe je acteert. In deze workshop krijg je concrete handvatten om zowel je sterke als zwakke eigenschappen in te zetten bij de interactie met anderen.”

Daphne van den Heuvel, 200% vormgeving

Wil jij dit ook?

Neem contact met mij op door onderstaand formulier in te vullen.

Contactgegevens