Je gaat op teamexpeditie om te werken aan een optimale samenwerking en teamdynamiek. Bijvoorbeeld als de samenwerking al goed gaat, maar je dit graag wilt verbeteren. Of als er daadwerkelijk problemen zijn binnen het team. Voor beide situaties zijn de teamexpedities geschikt. Er vindt altijd een intake met de opdrachtgever of leidinggevende plaats en samen met het team stellen we de doelen van het traject vast. Door echt commitment te creëren tijdens de sessies is resultaat gegarandeerd.

De teamexpedities staan garant voor een interactieve en leuke ervaring. We verkennen eerst gezamenlijk waar het team op dit moment staat en bepalen vervolgens waar het graag naar toe wil. Dit inzicht leidt tot een duidelijk ontwikkelpad, van zowel het team als elk individu binnen het team. Samen gaan we hiermee aan de slag en zorgen ervoor dat dit ontwikkelpad een succes wordt. Het team wordt tijdens de sessies gecoacht en getraind. Daarnaast voeren ze opdrachten uit gedurende de weken tussen de sessies in, zodat de kennis ook echt een manier van werken wordt.

Ik geloof niet in zogenoemde heisessies. Om echte verbetering te bereiken is het namelijk belangrijk om met kleine stapjes vooruit te gaan. En dat is precies wat ik met de teamexpedities doe. Door kleine stapjes te zetten, ontstaan nieuwe manieren van werken die voor de lange termijn worden ingezet. Geen snelle, tijdelijke oplossingen, maar oplossingen die jaren later nog steeds effectief blijken. De teamleden verkrijgen een inzicht, dat ervoor zorgt dat ze uiteindelijk zelf een continu proces van ontwikkelen en verbeteren kunnen opstellen.

De inhoud van de teamexpedities wordt altijd aangepast aan de organisatie en het team. Simpelweg omdat geen team of organisatie hetzelfde is en doelstellingen altijd anders zijn.

Teamexpeditie, the booster – € 3.250,00

Geschikt voor teams die voor het eerst iets aan teamontwikkeling doen en voor teams die de samenwerking naar het volgende niveau willen brengen. The booster bestaat uit twee interactieve sessies van 4 uur. In de eerste sessie formuleert het team samenwerkingsdoelen. Vervolgens, in de tweede sessie werken we met de Lumina Spark methodiek, waarbij iedereen een eigen profiel ontvangt, een teamprofiel wordt gemaakt en we de koppeling naar de samenwerkingsdoelen maken (4 uur). Na afloop van de expeditie zijn er samenwerkingsdoelen gesteld, heeft iedereen inzicht in zijn of haar eigen gedragsvoorkeuren en die van collega’s. Daarnaast zijn er concrete afspraken gemaakt ter verbetering van de onderlinge samenwerking.

Teamexpeditie, let’s do this – € 7.747,00

Geschikt voor teams die voor een langere periode willen werken aan een betere samenwerking en voor teams die voor grote uitdagingen staan. Teamexpeditie Let’s do this bestaat uit vijf interactieve sessies van 4 uur. De eerste sessie is een kick-off sessie, waarbij het team de doelen van het traject vaststelt. Tevens is er dan een Go/ No go moment. Vervolgens, in de volgende 4 sessies, past de inhoud bij de doelen van het team. Uiteraard stem ik dit van tevoren af. Het traject wordt afgesloten met een teamevaluatie en evaluatie met de opdrachtgever. Na afloop van het 5 maanden traject is er meer inzicht in het eigen functioneren en in dat van de andere teamleden, is het werkplezier en betrokkenheid vergroot en worden doelstellingen behaald. Een tevreden team levert ook meer klanttevredenheid op. Dit traject is uit te breiden met Lumina Spark en Team, waarbij een teamprofiel wordt opgesteld.

Teamexpeditie, special edition – € 9.997,00

De uitgebreide versie van teamexpeditie Let’s do this. Om tot de kern van het probleem te komen, hou ik met ieder individueel teamlid een intake voordat het traject van start gaat. Verder is de expeditie identiek aan Let’s do this. Deze optie is uitermate geschikt wanneer er grote problemen binnen het team bestaan en er veel verschil van inzicht is tussen de verschillende teamleden.

Teamexpeditie, follow through – € 2.499,00

In navolging van teamexpeditie Let’s do this of Special edition is er deze zes maanden expeditie. Het is een vervolg op de eerdere expedities, waarbij we gezamenlijk de voortgang bewaken, net als de doelstellingen en stellen we bij waar nodig is. Na afloop van dit traject is de nieuwe werkwijze volledig opgenomen door alle teamleden en is er een continu proces ontstaan binnen het team van doelen stellen, aanpassen en feedback geven en ontvangen. Een eventuele terugval zal het team zelf herkennen en ze weten hoe ze dit op moeten vangen.

* Maximaal aantal personen in een team is 12. Prijzen zijn exclusief btw en de trajecten vinden in-company of online plaats.

‘Geweldige zaken worden nooit door één persoon gedaan. Ze worden gedaan door een team van mensen.’

TEAMEXPEDITIES

Waarom?

  • Er is altijd een intake met leidinggevende en opdrachtgever

  • Er is meer inzicht verkregen in het functioneren van het team

  • Doelen worden door het team zelf bepaald

  • Het werkplezier is vergroot

  • De klanttevredenheid is groter

Peter van Honschoten geeft een testimonial voor Bravery at work

“Op 14 oktober de workshop sterk leiderschap gevolgd bij Astrid. Grappig is dat je van mening bent dat jij zelf het beste weet hoe je overkomt op anderen, maar in de spiegel die Astrid je voorhoudt blijkt dat toch anders te zijn. Het blijft in de workshop niet alleen bij de confrontatie, je krijgt ook inzichten hoe je hier mee om kunt gaan.”

Peter van Honschoten, Tekenis BV
Daphne van den Heuvel geeft Bravery at work een testimonial

“Je persoonlijke splash vertelt veel over hoe je naar de wereld kijkt en hoe je acteert. In deze workshop krijg je concrete handvatten om zowel je sterke als zwakke eigenschappen in te zetten bij de interactie met anderen.”

Daphne van den Heuvel, 200% vormgeving

Wil jij ook op teamexpeditie?

Neem contact met mij op door onderstaand formulier in te vullen.

Contactgegevens