Topsporters, kunstenaars en artiesten, zij hebben allemaal een talent. Ze zijn heel goed in wat ze doen, staan daarmee in de spotlight en verdienen er hun geld mee. Betekent dit dan, dat als je dit niet doet, je geen talent hebt? Ik vind van niet, iedereen heeft zijn of haar eigen talent. Alleen is het niet altijd voor iedereen even duidelijk wat dit talent is.

In het nieuws lezen en horen wij hoe hard topsporters, kunstenaars en artiesten werken om de beste te zijn en om hun talent optimaal te benutten. Maar is dit niet wat iedereen elke dag doet? Is er wel zoveel verschil tussen een topsporter of bijvoorbeeld een manager van een team? Ik vind dat er meer overeenkomsten zijn dan verschillen. Het doel is in ieder geval hetzelfde; de beste willen zijn in je vak.

Plezier

Ik geloof dat je alleen echt succesvol bent, als je dat doet waar je ook plezier in hebt. En de dingen waar je plezier in hebt, komen vaak heel dicht in de buurt van je talent. Maar hoe benoem je nu datgene, wat jou uniek maakt?

Een simpele manier om erachter te komen, is om jezelf de volgende vragen te stellen:

1.    Waar krijg ik voldoening en energie van?

2.    Waar word ik enthousiast van?

3.    Waar krijg ik complimenten over?

4.    Waarover vragen anderen advies of hulp aan mij?

5.    Wat deed ik graag als kind, zo rond mijn zevende jaar?

6.    Wat waren mijn favoriete vakken op school?

7.    Waar ben ik trots op?

8.    Waar wordt mijn aandacht constant naar toe getrokken?

Grote kans dat je al wel wist wat je talent is, anders ben je nu wellicht een stapje dichterbij gekomen. Blijft het lastig om je talent te benoemen? Vraag dan ook eens aan de mensen om je heen of ze een aantal van de vragen willen beantwoorden. Vaak zien zij dingen, die je niet direct bij jezelf herkent.

Teamwork

Werk je in een team, kijk dan ook eens goed naar de talenten van de anderen in het team. Zodra je elkaars talenten kent, kan je deze ook optimaal gaan benutten. Dat wat jij niet zo leuk vindt, is misschien wel juist datgene waar je collega ontzettend goed in is. En kan jij diezelfde collega weer helpen met jouw talent. Samen kom je tenslotte verder.

Ik wil graag het e-book Inspirerend Leiderschap ontvangen.

Waar mag het e-book naar toe worden gestuurd?

Meer weten?

Neem contact met mij op door onderstaand formulier in te vullen.

Contactgegevens