Sinds ik vorig jaar mijn vaste baan heb opgezegd, krijg ik heel vaak de vraag waarom ik dat zekere bestaan heb opgegeven en voor een veel minder zeker bestaan heb gekozen. Het antwoord is eigenlijk relatief simpel, ik wil datgene doen waar ik energie van krijg. En hoewel dat wellicht niet altijd de makkelijkste weg is, is het voor mij wel de meest fijne. Comfort en gemak zijn dus niet mijn persoonlijke keuze.

Comfort en gemak

Natuurlijk zit er iets in om voor comfort of gemak te kiezen, daar is eigenlijk helemaal niets mis mee. Tenzij je wilt stoppen met dromen en je deze dromen werkelijkheid wil laten worden. Dan zit deze ‘gemakkelijke’ keuze je aardig in de weg. Want, daar waar je van droomt, ligt meestal niet direct voor het oprapen. Je moet er iets voor doen en dat ligt meestal buiten je comfortzone en dan moet je dus de uitdaging aan gaan.

Dromen werkelijkheid laten worden

Om dromen werkelijkheid te laten worden is moed en dapperheid nodig. Het is namelijk echt een uitdaging die je aan gaat en daar is doorzettingsvermogen voor nodig. Een aantal tips:

  • Stel je doelen vast, wat wil je bereiken en (eigenlijk nog belangrijker) waarom wil je dat?
  • Vertaal deze doelen in actiepunten, wat moet je doen om deze doelen te behalen?
  • Laat je niet uit het veld slaan door tegenslag en kritische feedback, dit hoort erbij.
  • Vier successen, niet alleen je einddoel, maar ook de kleine successen. Sta daar bij stil, vier deze, maar laat je niet afleiden van je einddoel.
Weet hoe je in elkaar zit

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, weet hoe je zelf in elkaar zit. Wat zijn je sterke punten, waar liggen je ontwikkelpunten? Op het moment dat je dit duidelijk in kaart hebt gebracht, zal je zien dat het makkelijker wordt om je dromen na te jagen. Dan kan je makkelijker kiezen voor krachtige acties in plaats van de weg van comfort en gemak.

Ik wil graag het e-book Inspirerend Leiderschap ontvangen.

Waar mag het e-book naar toe worden gestuurd?

Meer weten?

Neem contact met mij op door onderstaand formulier in te vullen.

Contactgegevens