Dit jaar ga ik het anders doen. En ja, dit jaar gaat het wél lukken. De meeste van ons hebben dit de afgelopen dagen wellicht toch even gedacht. De start van een nieuw jaar, de uitgelezen kans om het anders te doen. En om dat succesvol te doen, is het nodig om oude patronen te doorbreken en hiervoor nieuwe te creëren. Zodra je dit doet, en niet terugvalt, is succes gegarandeerd. Simpel dus, of toch niet zo makkelijk?

Een patroon doorbreken

Een patroon is eigenlijk niets anders dan een gewoonte, iets dat je vaak doet. Als ik teams observeer hou ik een simpele richtlijn vast:

  1. Als iets eenmaal voorkomt kan dit natuurlijk heel goed, dit is helemaal geen probleem. Ik zeg er niets van en laat het gewoon gebeuren, ook als ik denk dat het de groei van een team eigenlijk belemmerd.
  2. Als iets een tweede maal voorkomt, zeg ik er ook nog niets van. Een tweede keer kan toeval zijn.
  3. Zodra ik echter hetzelfde gedrag een derde keer zie, dan maak ik het wel bespreekbaar. Ik weet dan namelijk dat dit gedrag veelvuldig voorkomt en het niet meer onder toeval kan worden weggeschreven. Ik zie dit vaak binnen enkele uren gebeuren en weet dan dat dit normaal gedrag is en ze dit veel vaker laten zien.
Kritisch kijken

Op het moment dat ik patronen bespreekbaar maak, weet men vaak diep in hun hart best dat dit inderdaad gedrag is dat ze vaak laten zien. En dat het hen belemmerd in hun groei of het behalen van hun doelstellingen. Kijk maar eens kritisch naar je eigen gedrag. Waarom heb je vorig jaar je doelen niet behaald? Stiekem weet je dat natuurlijk best. Je kent je eigen patronen, en weet dus best waarom je ze niet (of juist wel!) hebt behaald.

Lastig

Het doorbreken van patronen is lastig en dat is precies waarom veranderen ook lastig is. Patronen die je hebt opgebouwd vallen namelijk geheel binnen je eigen comfort zone en zijn dus per definitie makkelijk om vol te houden. Ook als je weet dat het eigenlijk niet werkt. Om die patronen te doorbreken moet je uit je comfort zone stappen en daar is moed en dapperheid voor nodig. Krachtige keuzes maken en de discipline om het vol te houden (ik schreef hier eerder een blog over). Klinkt toch best makkelijk en dat is het in de basis eigenlijk ook.

Niet alleen

Het kan fijn zijn om die patronen te doorbreken met wat hulp. Een ander kijkt er namelijk met een frisse blik naar en ziet zaken net iets anders dan dat jij dat zelf doet. Daarnaast kan diegene helpen en je tools aanreiken om daadwerkelijk de oude patronen te doorbreken en nieuwe patronen te creëren. Echt succesvol te veranderen. En dat is precies wat ik graag doe. Dus, kan jouw team wel wat begeleiding bereiken om het dit jaar echt anders te doen? Ik denk graag met je mee. Stuur me even een berichtje of neem contact op via de website. Het eerste gesprek is altijd voor mijn rekening.

Ik wil graag het e-book Inspirerend Leiderschap ontvangen.

Waar mag het e-book naar toe worden gestuurd?

Meer weten?

Neem contact met mij op door onderstaand formulier in te vullen.

Contactgegevens