Een optimale samenwerking bereik je onder andere door je uit te spreken. En laat dit nu net iets zijn waar we vaak helemaal niet zo goed in zijn. Soms komt dit doordat we angst hebben voor de reactie van anderen, maar soms ook omdat we bang zijn voor de acties die we dan zelf moeten laten zien. Je uitspreken betekent namelijk ook dat anderen iets van jou verwachten en dat kan ontzettend spannend zijn.

Angst voor het maken van de foute keuze

Als je je uitspreekt, dan maak je ook direct een keuze. De keuze namelijk om vol voor iets te gaan, in een rechte lijn op je doel af. Maar voordat je zover bent, is er waarschijnlijk al van alles in je hoofd gebeurd:

  • Je hebt getwijfeld, bang om een verkeerde keuze te maken. Terwijl dit bijna niet mogelijk is. Alleen jij bepaald namelijk of een keuze goed of fout is.
  • Je hebt je afgevraagd wat anderen ervan vinden. Al maakt dat eigenlijk helemaal niet uit. Als jij maar blij bent met de keuze die je hebt gemaakt.
  • Je bent op zoek gegaan naar meer informatie, om meer nog kennis op te doen. Want als je die hebt opgedaan, dan kan je je keuze goed onderbouwen. En dat terwijl je eigenlijk al lang weet wat je wilt. En dat die extra kennis dus helemaal niet nodig is.
In een rechte lijn op je doel af

Met bovenstaande punten in je achterhoofd wordt het echt makkelijker om je uit te spreken. Deel bijvoorbeeld datgene wat je graag wilt en je zult zien dat je het kan bereiken. Anderen zullen je steunen, wellicht zelfs helpen. Samen kom uiteindelijk verder. Al is dit natuurlijk niet waar je op moet wachten. Het is belangrijk dat jij de juiste acties bepaald om vooruit te komen. Niet langer praten over iets willen, maar juist de uitdaging aangaan. In een rechte lijn op je doel af, alleen of met elkaar. Laat eventuele angst achter je.

Samen kom je verder

Het kan niet vaak genoeg benadrukt worden, maar samen kom je verder. Je hoeft het niet alleen te doen. Wil je in een rechte lijn op dat doel af als team? Ook dat is mogelijk, de stappen die je zet zijn ongeveer hetzelfde. En of je nu individueel of met elkaar de uitdaging aan gaat, ik ondersteun je hier graag bij. De doelen bepaal jij, ik begeleid je op de weg ernaar toe. Door inzicht te verschaffen in jouw voorkeuren, te zorgen dat je die rechte lijn vast houdt en je niet bang hoeft te zijn om een (foute) keuze te maken. Meer weten? Stuur me dan even een berichtje.

Ik wil graag het e-book Inspirerend Leiderschap ontvangen.

Waar mag het e-book naar toe worden gestuurd?

Meer weten?

Neem contact met mij op door onderstaand formulier in te vullen.

Contactgegevens