Een mooi term, maar wat is inspirerend leiderschap eigenlijk? Voor mij valt of staat inspirerend leiderschap met authenticiteit. Wees jezelf, simpeler kan ik het eigenlijk niet maken. De praktijk leert echter dat de uitvoering hiervan vaak iets ingewikkelder is.

Iedereen kijkt naar je

Als leider zijn alle ogen op je gericht. Vaak denkt men dat je voor elke uitdaging een oplossing hebt. De realiteit is natuurlijk dat je dat helemaal niet kan. En ook niet hoeft. Probeer je dan ook niet voor te doen als de leider die wel altijd de oplossing aandraagt. Zorg ervoor dat je je met de juiste mensen omringt en weet wanneer je advies of hulp kan vragen.

Vraag feedback

Zorg ervoor dat je altijd bij iemand terecht kan voor feedback. Iemand die je goed kent en je dus ook de spiegel kan voorhouden als je niet langer jezelf bent. Misschien af en toe confronterend, maar het helpt je om jezelf te blijven. En op die manier zal je zien dat je mensen kan boeien en weet te raken.

Toon interesse

Verwacht geen wonderen als je niet open staan voor anderen.  Toon interesse in anderen, zodat je weet wat belangrijk is voor de ander. Dat je weet wat er speelt. Als jij daarvan op de hoogte bent en hier rekening mee houdt, zal je zien dat zij ook open staan voor jou.

Stel je kwetsbaar op

En als laatste, ook jij bent maar een mens. Fouten maken is helemaal niet erg. Je onzekerheden toegeven ook niet. Of zeggen dat je het antwoord even schuldig moet blijven. Als je maar eerlijk bent over jouw aandeel in het verhaal. En je belooft wat je doet. Beloof je later op een situatie terug te komen, doe dit dan ook.

Ik wil graag het e-book Inspirerend Leiderschap ontvangen.

Waar mag het e-book naar toe worden gestuurd?

Meer weten?

Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.

Contactgegevens