Hoe vaak gebeurt het niet dat je met elkaar werkt aan een mooi project, dat vervolgens nooit wordt afgerond? In veel bedrijven is dit helaas een herkenbaar beeld. In het begin is iedereen enthousiast, wordt er hard gewerkt en is er ook echt wel resultaat. Vervolgens gaat de voortgang er langzaam uit en verdwijnt het project vervolgens naar de achtergrond. Om uiteindelijk helemaal te verdwijnen. Echt commitment voor het afronden ontbreekt.

Is het een project of wens?

De vraag is dan natuurlijk hoe dit komt. Is het wel echt een project geweest, of was het meer een wens om te hebben? Het antwoord op deze vraag maakt namelijk een essentieel verschil. Op het moment dat het een wens is, is er een grote kans dat echt commitment om het te realiseren ontbreekt. Er wordt wel aan gewerkt, maar het commitment om bijvoorbeeld besluiten te nemen over de te volgen weg ontbreekt. En dan kan men uiteindelijk niet verder.

Maak het een project

De oplossing is dan heel simpel. Maak het een project. Belangrijk hierbij is dat er echt commitment is van iedereen. Niet alleen van diegene die aan het project werken, ook van diegene die besluiten nemen over het project. Van het gehele team dus. En spreek met elkaar af hoe je dit project tot een succes gaat maken, stel samenwerkingsdoelen vast. Halverwege stoppen is geen optie.

Commitment

Commitment klinkt zwaar, maar gaat eigenlijk over niets anders dan dat iedereen uitspreekt dat ze volledig achter het project staan en de ander op hem of haar kan rekenen. Dat iedereen die betrokken is hiervoor de volledige verantwoordelijkheid neemt. En zich dus niet laat afleiden als er tegenslag is of er andere zaken op het pad komen.

Teamwork

Werken aan wensen levert een hoop frustratie op. Werken aan projecten levert juist een enorme motivatie op. Van A tot Z een project afronden en daardoor echt verandering in de organisatie initiëren is namelijk het mooiste dat er is. Reken maar dat dit ook de sfeer in het team ten goede komt.

Ik wil graag het e-book Inspirerend Leiderschap ontvangen.

Waar mag het e-book naar toe worden gestuurd?

Meer weten?

Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.

Contactgegevens