Al geruime tijd werkt iedereen thuis. Daar waar je je eerder nog onderdeel van een team voelde, voelt het inmiddels veel meer alsof je alleen aan het werk bent. De verbinding in het team bij thuiswerken komt steeds verder onder druk te staan. En toch is dat helemaal niet nodig.

Je bent niet alleen

Dat je alleen thuis aan het werk bent, zegt niet dat je alleen bent. Samen werken jullie namelijk nog steeds aan gezamenlijke doelen en lossen jullie samen problemen op. Alleen, dat kletspraatje bij het koffiezetapparaat, even samen lunchen en lachen om iets dat er wordt gezegd of is gebeurd wordt inmiddels flink gemist.

Zoek de verbinding op

Daarom is het belangrijk dat de verbinding in het team wordt opgezocht. Ook, of misschien wel juist, voor een kletspraatje. Het contact dat er nu is, is veelal zakelijk. Nuances en context missen vaak en stil staan bij hoe het met iemand gaat is ook makkelijk vergeten.

Een aantal tips

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je makkelijk kan invoeren op de werkvloer om wel de verbinding in het team te houden.

  • Zorg voor een dagelijks ‘koffiekwartiertje’. Even bijkletsen hoe het met iedereen gaat. Dit hoeft helemaal niet over werk te gaan, al mag dit natuurlijk wel. Een goede balans is hierbij heel belangrijk.
  • Start een overleg met een kletspraatje. De eerste 10 minuten zijn bijvoorbeeld hiervoor gereserveerd.
  • Een 1-1 overleg? Bepaal vooraf het medium. Telefonisch overleg, terwijl je wandelt, is soms veel fijner dan weer een videocall.
Doe samen iets leuks

Verbinding krijg je ook door samen iets leuks te doen. Plan dus ook gewoon een (online) activiteit. Samen borrelen of naar een pubquiz. Maar denk ook eens aan bijvoorbeeld een leuke workshop waarbij de onderlinge samenwerking centraal staat.

Ik wil graag het e-book Inspirerend Leiderschap ontvangen.

Waar mag het e-book naar toe worden gestuurd?

Meer weten?

Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.

Contactgegevens