Als teamcoach ga ik zeer regelmatig op teamexpeditie. Ik begeleid namelijk teams die aan het ontwikkelen en groeien zijn en dat kan je heel goed vergelijken met een expeditie. Een beetje spannend, het te bewandelen pad is nog niet geheel duidelijk en hier en daar treed je ook nog eens uit je comfort zone. Inderdaad, een expeditie dus.

Teamontwikkeling

Teamontwikkeling is iets dat, mijn inziens, bij iedereen hoog op de agenda moet staan. Ik zie de medewerkers van een organisatie namelijk als het kapitaal van de organisatie. Je product of dienst, propositie en marketingplan kunnen nog zo goed zijn, je hebt de juiste mensen nodig om uiteindelijk duurzaam succesvol te zijn. En daarin investeren is dus een investering die zichzelf zal terugbetalen.

Wanneer zet je teamontwikkeling in?

De misvatting is dat je teamontwikkeling, of die teamexpeditie, alleen in zet als er problemen zijn. En niets is minder waar. Ook als het goed gaat in een team is het interessant om op expeditie te gaan. Een aantal redenen:

  • Vergroten van het werkplezier; het vertrouwen van iedereen, en dus van het team, groeit, waardoor het werkplezier wordt vergroot.
  • Makkelijker resultaten behalen; doordat er nog effectiever wordt samengewerkt, is de synergie in het team groter. En dit levert nog betere resultaten op.
  • Meer binding tussen medewerkers en de organisatie; door te investeren in de medewerkers, voelen zij zich gewaardeerd en zullen zij een sterkere verbintenis krijgen met de organisatie.
De teamexpeditie voor een teamcoach

Ik vind mijn werk (en dus de teamexpedities) fantastisch en daar heb ik een aantal redenen voor. Geen team is hetzelfde, dus is geen sessie hetzelfde. Daarbij kom ik op fantastische locaties bij nog weer mooiere bedrijven. En, op elke expeditie kan ik zelf weer ontwikkelen, gewoon omdat geen enkel teamlid hetzelfde is.

Mee op expeditie

Een teamexpeditie is zeker niet alleen nuttig en ook niet alleen maar leuk. Het is juist die combinatie, die ervoor zorgt dat je constant op expeditie wilt blijven gaan.

ps. Geen team, maar wil je wel graag op expeditie? Ook dan zijn er mogelijkheden!

Ik wil graag het e-book Inspirerend Leiderschap ontvangen.

Waar mag het e-book naar toe worden gestuurd?

Meer weten?

Neem contact met mij op door onderstaand formulier in te vullen.

Contactgegevens