Als je blijft doen wat je altijd gedaan hebt, blijf je krijgen wat je altijd gekregen hebt. Dit is een quote van Albert Einstein, en vandaag de dag is deze nog steeds actueel. Om je doelen te bereiken is het namelijk nodig om uit je comfortzone te stappen en iets anders te doen dan dat je altijd deed. Je moet dus je eigen patronen doorbreken.

Hoe bereik je je doelen?

Doorbreek als eerste alle storende patronen. Je kan alleen succesvol veranderen als jij jouw eigen patronen weet te doorbreken. En hoewel dit makkelijker gezegd is dan gedaan, kan het wel. Bijgaand een klein stappenplan om je op weg te helpen:

  • Herken je eigen patronen (hier schreef ik eerder een blog over).
  • Kijk kritisch naar deze patronen. Vormen ze daadwerkelijk een obstakel om je doel te behalen? Waarom ben je ooit begonnen met dit gedrag of deze actie? Is dit nog langer nodig?
  • Maak krachtige afspraken met jezelf of met elkaar om de patronen te doorbreken en volg deze ook op.
Commitment of blijft het bij proberen?

Het is belangrijk dat je niet gaat proberen om je aan deze afspraken te houden. Dit is namelijk niet krachtig genoeg. Hoe vaak zeggen mensen niet dat ze iets gaan proberen? En hoe vaak gebeurd dit daadwerkelijk ook? Vaak is de intentie om het echt te gaan doen er niet eens. Het gaat dus om het creëren van echt commitment. Dit betekent dat de ander 100% op jou kan rekenen. Of dat jij 100% op jezelf kan rekenen. Je gaat het gewoon doen. Hiervoor is het dus nodig om krachtige keuzes te maken en niet voor comfort te kiezen. Doe wat nodig is en je zal resultaat zien.

Maar ik werk niet alleen

Jij hebt besloten ervoor te gaan, je hebt commitment op je doel. Alleen zal je merken dat niet iedereen dezelfde stappen zet. Gelukkig is dit geen reden om zelf ook op te geven. Ervaring leert, dat goed voorbeeld doet volgen. Als jij successen boekt, zullen je collega’s dat ook graag willen bereiken. Is het noodzakelijk dat iedereen zich committeert aan een bepaald doel? Stel dan ook met elkaar samenwerkingsdoelen vast. Dan kan je elkaar verantwoordelijk houden. Niet alleen helpt dit om de doelen te behalen, het werkt ook nog eens motiverend.

Kleine stapjes

Het blijft hard werken om je doelen te behalen. Zeker als je hiervoor ook bepaalde patronen moet doorbreken en nieuwe moet opstellen. Echt veranderen dus. Realiseer je dat dit met kleine stapjes gaat en dat elke stap er een is in de goede richting. Zorg er dan ook voor dat je niet te snel wilt en geef niet op. De aanhouder wint, dat zal je zien.

Ik wil graag het e-book Inspirerend Leiderschap ontvangen.

Waar mag het e-book naar toe worden gestuurd?

Meer weten?

Neem contact met mij op door onderstaand formulier in te vullen.

Contactgegevens